Kouzelný a romantický vintage styl

Jedním z nejoblíbenějších interiérových designů se v poslední době stal něžný a pohádkový Vintage styl, který sluší všem interiérům. Říká se, že jde o kombinaci retro stylu a moderny, pravda je však zcela odlišná. Vintage styl má svoje kouzlo zámeckých pokojů a romantických starožitností. Je stylový a přesto praktický.

Interiéry dnešní doby využívají velké množství různých desénových stylů. Ptáte se, čím je to dáno? Snad tím, že dnes si na design interiérů potrpíme daleko více než dříve. Využíváme moderní styl, minimalismus a zenově čisté linie. Vracíme se k retro stylu i romantickému vintage stylu. A právě o vintage stylu se dnes pobavíme.

Vintage jako cesta do minulosti

Naznačili jsme, že vintage styl je míšením retro stylu a moderny. Retro ale znamená obnovování dřívějších trendů, z kterých vytváříme nový trendy styl. A moderna je prostě styl současnosti. Vintage styl je naopak styl, který nesahá jen do jedné doby a jen po jednom bývalém stylu. Vintage si z jakýchkoli jiných stylů a dob bere to, co se mu líbí, a staví z toho krásné, útulné interiéry.

ID-100226853Barvy ve stylu vintage

Vintage staví na světlých, pastelových barvách. Pokoj si tak můžete vymalovat starorůžovou či světle meruňkovou a doplnit jej světlounce zelinkavým či smetanově oprýskaným nábytkem. Ve stejném duchu ladíme dekorace. V konečném důsledku na barvách ani tolik nezáleží. Jde spíše o to, že styl a kousky, které se vám líbí, si prostě vezmete a aplikujete je do interiéru.

Vintage nábytek

Vintage interiérům sluší starožitný nábytek, který najdete v obchodech se starožitnostmi či u babičky na půdě. Využít můžete sekretáře, historické dřevěné židle, kabinety, kosmetické stolečky s vyřezávanými rámy, apod.

 

ID-100237095

Vintage dekorace

A čím takový interiér doplnit? V podstatě čímkoli, co se vám bude líbit. Staré kukačky, zrcadlo s benátským rámem, obraz krajinky, porcelánoví slonové, puntíkaté hrníčky či staré sépiové fotografie, to všechno a ještě víc můžete použít.

 IMG_2463

 

 

Autor příspěvku: Redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *