Pastva pro oko a hříšně dobrá čokoláda

Čokoláda má svou historii delší než 3000 let. Již samotné slůvko „čokoláda“ přiměje naše chuťové pohárky k akci a vžene slinu na jazyk. Je sladká, ale i hořká jako život sám. Existuje jí nepřeberné množství s různými příchutěmi. Nezřídka si na ní mnozí i vypěstují závislost. Patří k obvyklé součásti různých druhů sladkostí a řadí se bezpochyby k nejpopulárnějším na světě.

TanteTati / Pixabay

Vědecky bylo prozkoumáno a zjištěno, že již indiáni z kmene Olméků pěstovali v deštných pralesích kakaovníky. Přibližně ve 4. století n.l na jejich řemeslo navázali také Mayové, kteří se usadili na jejich území. Byli to právě oni, jež jako zcela první, uvařili hořkou tekutinu vyrobenou z vypěstovaných kakaových bobů.  Samozřejmě, že zdaleka neměla takovou podobu a chuť, jako dnes. K tomu musela čokoláda ujít ještě značný kus cesty. My vám dnes přinášíme recept na domácí čokoládové bonbóny, které potěší nejen vás samotné, ale i vaše hosty. Poprvé svým úžasným vzhledem a podruhé smyslnou chutí.

Recept na čokoládové bonbony

  • Ztužený tuk 25g
  • Moučkový cukr 100g
  • 1 balíček čokoládového pudinku
  • Kakao 50g
  • Rum 3 PL
  • Příchutě: sušené ovoce, želé bonbony, oříšky
AlexanderStein / Pixabay
TanteTati / Pixabay

Jak postupovat

Nejdříve si rozehřejme tuk, následně přidáme cukr bez hrudek, kakao, pudink, rum a za stálého míchání ve vodní lázni zahříváme. Nevaříme na přímém ohni, ale pouze ve vodní lázni tak, že si dáme do většího hrnce vodu, do něj vložíme menší hrnec a teprve v něm mícháme ingredience. Jakmile se vše roztopí, spojí a zhoustne, vmícháme námi zvolenou příchuť. Buď želé bonbony, ovoce nebo oříšky.

Tuto směs nalijeme do předem připravených formiček a necháme ztuhnout. Pak vyklopíme a naskládáme na talířek. Přejeme dobrou chuť.

Fotografie publikována se svolením Simon Howden Photography/FreeDigitalPhotos.net

Autor příspěvku: Redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *