Jak vybrat mlýnek na maso? Přinášíme rady a tipy.

Možná vás děsí představa, co všechno je v zakoupeném v mletém mase či klobásách. Pokud chcete mít jistotu, co jíte, mnohem lepší je vybrat si maso, umlít si ho sami a pak si pokrm připravit ze zdravých a kvalitních ingrediencí.

Pokud s námi souhlasíte, je načase vzít to do svých rukou. Mlýnek na maso vám umožní přípravu těch nejchutnějších pokrmů. Samotné mletí bude snadné, jestliže si vyberete ten správný mlýnek na maso. Jak tedy vybírat masový mlýnek?

Ruční mlýnky na maso

Masivní litinový mlýnek má dlouhou životnost a jeho zásadní výhoda spočívá v jeho dlouhověkosti. Vnitřní součástky z tvrdého a ostrého kovu si poradí s každým masem. Ta tuhém mase si totiž valná většina i dnešních elektrických mlýnků doslova vyláme zuby. Každý řezník a znalec vám potvrdí, že kvalita ručního mletí masa je nenahraditelná. Litina má vysokou odolnost, snadné čištění, udrží vysokou hygienu a poradí si s jakoukoliv tuhostí masa. Možná za kovový mlýnek sice zaplatíte více, ale na rozdíl od levných plastů vám vydrží fungovat dlouhou řadu let. Plastové výrobky jsou sice levnější, ale mohou být nepoužitelné už po několika týdnech používání. Často k nim neseženete náhradní díly a nedají se ani opravit. Za neustálé výměny nakonec zaplatíte mnohem více.

mlýnek na maso

Výběr mlýnku na maso

Nejprve zvažte pohon mlýnku. Maso můžete umlet ručně, anebo může mlýnek odvést práci za vás. Tradiční metoda mechanického mletí masa neztrácí svůj půvab. Procvičíte si svaly a uvidíte, jak vám jde práce pěkně od ruky. Maso se při ručním mletí navíc nezahřívá, a tím si zachovává svou vůni. Zvažte současně i doplňky, které jsou v balení, nebo se dají dokoupit. Pak můžete umlet hovězí i vepřové maso, ale také si vyrobit třeba vlastní klobásy. K některým mlýnkům jsou nástavce na výrobu klobás, jelítek a jitrnic dodávány zdarma. Pokud tedy chcete připravovat domácí klobásy, nebo zabijačkové lahůdky, zvolte i příslušenství na plnění střívek. Vyberte si masový mlýnek, který má různé vyměnitelné nože a lze k němu koupit i náhradní díly k mlýnku na maso. Tuk z masa, který přilne ke kovovému mlýnku, půjde vyčistit mnohem snadněji než z plastového robota. Mlýnek na maso umele i zeleninu či housku. Dá se použít i na výrobu vánočního cukroví, pokud si k němu dokoupíte tvořítko.

Česká kvalita

Mlýnky na maso Porkert jsou vyráběny v České republice. Vysoce kvalitní kuchyňské strojky jsou vyrobené z nezávadné, galvanicky cínované, šedé litiny. Drží si letitou tradici a precizní kvalitu. Prodávají se v různých velikostech, mají záruku 5 let a doplňky i náhradní díly k nim jsou dostupné. Poctivé ruční mašinky k mletí mas jsou vhodné pro přípravu hamburgerů, sekané, karbanátků, klobás, paštik i tataráků. Zvolit lze i italský nerezový mlýnek na maso Tre Spade. Dá se umýt v myčce a lze k němu dokoupit i nástavce k lisování ovoce. Kvalitní mlýnek na maso vám dovolí držet kliku pevně v ruce a připravit lahůdky, na které se všem vašim strávníkům budou sbíhat sliny.

Jak vybrat mlýnek na maso? Přinášíme rady a tipy.
5

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *